Spaghetti met wijtingfilets

6 40 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr spaghetti
  • 2 wijtingfilets zonder vel
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • snuifje suiker
  • olijfolie
  • peper&zeezout uit de molen (pezo)
  1. Pel ui en knoflook en hak fijn.
  2. Snij de wijtingfilets in hapklare stukjes.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een kookpot en fruit de ui glazig, voeg dan de knoflook toe en laat enkele seconden meebakken, absoluut niet laten bruinen.
  4. Voeg nu de vis toe en laat gedurende 3 minuten bakken, tot je een zachtbruin korstje bekomt.
  5. Voeg de witte wijn toe en laat deze op een hoog vuur bijna helemaal verdampen.
  6. Voeg de tomatenblokjes, tijm en een snuifje suiker toe, kruiden met pezo.
  7. Laat gedurende 15 minuten, zonder deksel, zachtjes sudderen.
  8. Kook de spaghetti gaar (al dente) in kokend gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking.
  9. Giet de spaghetti af en doe opnieuw in de kookpot, meng er 1 à 2 eetlepels olijfolie onder.
  10. Verwijder het takje tijm en voeg de visssaus toe aan de pasta en meng voorzichtig.
  11. Dien op in diepe warme pastaborden.
  12. Eventueel bestrooien met Parmezaanse kaas, is wel niet volgens de regels van de Italiaanse kookkunst.
  13. Lekker met een glaasje Italiaanse witte wijn, een Verdicchio of een Vermintino of Orvieto Classico of...
Victor S.