Spaghetti met tomaten-roomsaus en parmaham

12 20 0 5
Aantal personen:
  • ca175 gr spaghetti
  • 15 cherrytomaatjes gehalveerd
  • parmezaanse of pecorino naar smaak
  • 175 ml crème fraîche
  • 2 tl oregano
  • 1 1/2 tl knoflookpoeder ( of 2 teen vers geperst)
  • zout en peper
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 plakjes parmaham
  1. Lekker recept uit de Italiaanse keuken, klaar in ongeveer een kwartiertje. Lekker serveren met een salade en je hebt een snel en simpel pasta gerecht.
  2. Tijd: Circa 15-25 min.
  3. Begin met het koken van een pan water voor de spaghetti. Wanneer het kookt doe je de spaghetti erin. Ondertussen snipper je een ui en snij je de tomaatjes in de twee. Bak tegelijkertijd de parmaham krokant, in ongeveer 3 minuten.
  4. Fruit vervolgens de stukjes ui aan, ongeveer 3 tot 5 minuten op een redelijk laag vuurtje. En meng ondertussen de creme fraische met de knoflook, zout, peper en de oregano.
  5. Wanneer de uitjes mooi glazig zijn voeg je het mengsel van creme fraische toe aan de pan met uitjes. Laat het ongeveer twee minuten mee warmen en voeg de stukjes tomaat toe.
  6. Serveer de spaghetti nu op een mooi bord met de saus, de parmaham en een beetje parmezaanse kaas. En om het helemaal af te maken nog een scheutje olijfolie extra vergine en een beetje verse peper. Zo snel en eenvoudig kan een lekker pastagerecht zijn.
  7. Houd je van paddestoelen? Dan is het is ook lekker om bijvoorbeeld champignons toe te voegen.
  8. Lekker met een rucolasalade.
Love to Cook