Spaghetti met spinazie, geitenkaas, knapperige serranoham

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr verse (jonge) spinazie
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 sneetjes serranoham
  • pijnboompitten
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • spaghetti
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
  2. Snipper de ui en fruit het in de olijfolie, het teentje knoflook fijnsnijden en ook even meefruiten.
  3. Snijd de ham in grove stukken en bak ze zonder vet in een anti-aanbakpan knapperig, leg ze op keukenpapier.
  4. Rooster ondertussen ook de pijnboompitjes even in een koekenpannetje.
  5. Snijd de champignons in plakjes en bak ze ook een paar minuten met de ui mee.
  6. Voeg beetje bij beetje de (gewassen) spinazie toe en laat het op hoog vuur slinken.
  7. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
  8. Roer de pasta door het spinaziemengsel, leg de plakjes serraham erop, de plakjes geitenkaas en de geroosterde pijnboompitjes
Veerle Verbrug