Spaghetti met scampi en kerstomaatjes

9 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje basilicum
  • 1 bos bladpeterselie
  • 400 gr spaghetti
  • 6 el olijfolie
  • 500 gr scampi
  • 1 biocitroen, enkel het sap en de schil
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de scampi en verwijder het zwarte darmkanaal.
  2. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Pel de knoflook en snij in plakjes. Spoel het basilicum en de peterselie en dep droog. Hak de blaadjes fijn en bewaar er enkele om te garneren.
  3. Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur en bak er de scampi aan beide kanten kort in aan, breng op smaak met pezo. Voeg de plakjes knoflook toe en bak even mee. Doe er dan de kerstomaatjes bij en breng aan de kook. Laat ongeveer 2 minuten pruttelen. Breng eventueel verder op smaak met pezo.
  5. Giet de pasta af en meng er de scampi's, gehakte kruiden, citroensap en -geraspte schil door. Voeg eventueel een lepeltje van het kookwater toe.
  6. Net voor het opdienen
  7. Verdeel de pasta over 4 warme pastaborden en werk af met enkele blaadjes basilicum en/of peterselie.
Victor S.