Spaghetti met romige preisaus, spekjes en hazelnoten

29 25 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1250 g prei of 1 kg gesneden panklare prei
  • ½ el Solo Vloeibaar
  • 200 g magere spekreepjes
  • 2 - 3 el pittige currypoeder
  • 100 ml kippenbouillon (van een tablet)
  • 1 pakje Solo Crèmefine Cuisine à 200 ml
  • 350 g (volkoren) spaghetti
  • zout
  • 35 g gepelde hazelnoten
  • 25 g geschaafde Parmezaanse kaas
  1. Snijd de prei in dunne ringen, was de groenten goed en laat uitlekken. Verhit de Solo Vloeibaar in een ruime braadpan en bak de spekreepjes al omscheppend lichtbruin en knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op keukenpapier.
  2. Voeg de helft van de prei aan het bakvet toe en laat al omscheppend iets slinken. Voeg de rest van de prei en de kerriepoeder toe en bak alles al omscheppend ± 3 minuten.
  3. Schenk de bouillon en de Solo Crèmefine Cuisine erbij en breng alles aan de kook. Laat de prei in ± 5 minuten op een laag vuur net gaar stoven.
  4. Kook intussen de spaghetti in water met zout beetgaar. Hak de hazelnoten grof en rooster ze, al omschuddend, in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze uit de pan op keukenpapier.
  5. Serveer de spaghetti met de preisaus. Strooi de spekjes en de hazelnoten erover. Geef de Parmezaanse kaas er apart bij.
Solo
Meer inspiratie

PastaHoofdgerechtWinter