spaghetti met Puttanescasaus

7 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook,geperst
  • 4 middelgrote tomaten (760g),grofgehakt
  • 1/2 kopje gehakte gladde peterselie
  • 12 gevulde groene olijven,in dunne plakjes
  • 45 gram ansjovis uit blik,uitgelekt en fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngescheurd vers basilicum
  • 1 snufje chilipoeder
  • 375 gram spaghetti
  1. Verwarm de olie in een middelgrote koekenpan.Bak de knoflook tot hij verkleurt.
  2. Voeg de tomaten,peterselie,olijven,ansjovisfilets,het basilicum en chilipoeder toe.
  3. Roer gedurende 5 minuten.
  4. 2.Kook intussen de pasta gaar in een grote pan met kokend water.Giet de pasta af.Serveer de pasta met de saus.
  5. Garneer met een paar basilicum blaadjes.
jho123