Spaghetti met pesto en gehakt

1 70 5 5
Aantal personen:
  • 500 gram gehakt
  • 4 tomaten
  • 250 gram oesterzwammen
  • 400 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Italiaanse kruidenmix
  • peper
  • zout
  • 1/2e plantje platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram geraspte parmezaan
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 deciliter olijfolie
  1. Scheur de oesterzwammen in reepjes en snij de tomaten in blokjes.
  2. Mix de blaadjes platte peterselie, de knoflook, de sjalot, de pijnboompitten en de geraspte parmezaan met 1 dl olijfolie tot een homogene pesto. Kruid met peper en zout.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen 2 minuten. Haal uit de pan.
  4. Bak het gehakt +/- 15 minuten in de pan en haal uit elkaar met een vork.
  5. Kook intussen de spaghetti in lichtgezouten water. Kooktijd: zie verpakking. Giet af.
  6. Voeg de tomatenblokjes en de oesterzwammen toe aan het gehakt. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout. Bak 2 à 3 minuten verder.
  7. Meng de spaghetti door de pesto en verwarm al roerend.
  8. Serveer de pasta in diepe borden en bedek met de groentensaus.
Pascal Claessens
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht