Spaghetti met mosselen en look

1 15 4 5
Aantal personen:
  • 1 el olijfolie
  • 6 takjes tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el limoenzestes
  • 1 kg mosselen
  • 1 glas witte wijn
  • 400 g spaghetti
  • 50 g boter
  • 1/2 bussel platte peterselie
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • fijn zeezout
  • zwarte peper
  1. Was de mosselen. Gaar deze samen met de witte wijn op hoog vuur onder gesloten deksel. Schud regelmatig op. De mosselen zijn gaar wanneer ze allemaal open zijn.
  2. Schep de mosselen uit de pot en giet het mosselvocht door een fijne zeef.
  3. Snipper de knoflook en fruit deze in de olijfolie. Voeg de tijm en limoenzestes toe. Roer om en voeg de mosselen en het gezeefde kookvocht toe.
  4. Gaar ondertussen de spaghetti in kokend gezouten water, zorg ervoor dat de spaghetti zeker nog al dente is. Giet af.
  5. Hak de peterselie en roer deze samen met de boter en de pasta onder de mosselen. Kruid met zout en peper. Kook even op.
  6. Werk af met pijnboompitten en serveer.
stey