Spaghetti met kip en roomsaus

32 45 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr spaghetti
  • 3 enkele kipfilets
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje Parijse champignons
  • olijfolie
  • solo, bakken en braden
  • 250 ml room
  • 1 bouillonblokje (groenten)
  • 2 teentjes knoflook
  • gehakte bladpeterselie
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij de kipfilets in blokjes.
  2. Pel de ui en snipper fijn.
  3. Snij de paprika in vieren en verwijder zaad en zaadlijsten, snij vervolgens in blokjes.
  4. Pel de knoflook en plet fijn, of pers uit met een knijper.
  5. Borstel de champignons schoon en snij vervolgens in plakjes.
  6. Verhit wat olijfolie en 1 eetlepel solo in een wok en bak de ui en paprika gaar (+/-10 minuten), voeg er de kippenblokjes bij en bak deze in 10 à 15 minuten mooi bruin en gaar.
  7. Voeg nu de champignons en de look toe en bak deze 5 minuten mee, afkruiden met pezo.
  8. Voeg nu de room toe en het verkruimelde bouillonblokje, roer alles goed om en laat indikken tot sausdikte, afkruiden met pezo.
  9. Strooi er naar eigen smaak gehakte peterselie over.
  10. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten kokend water.
  11. Dresseer de pasta in diepe warma pastaborden en schep er de kippenblokjs met saus over.
Victor S.