Spaghetti met kip en paprikasaus

8 35 5 5
Aantal personen:
  • 2 rode paprika in dunne reepjes
  • 1 gele paprika in dunne reepjes
  • 1 dikke ui in kwarten en dan in reepjes
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 5 takjes verse basilicum grof gesneden
  • 3 kipfilet in blokjes
  • 450 gr spaghetti
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1/2 tl of minder cayenne peper
  • parmezaan geraspt ter garnering
  • zout uit de molen naar smaak
  • 3 stengels bleekselderij heel fijn gesneden
  • 1 el olie ( olijf)
  1. Toen ik dit recept in de krant las was is meteen in de mood om het te maken als de kinderen en kleinkinderen kwamen eten.
  2. En het viel heerlijk in de smaak en de kaas, die ik vergeten was heeft niemand gemist....
  3. Doen we dat een andere keer wel.
  4. Verwarm de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui en de knoflook even aan. Voeg dan de kipblokjes toe en bak die ook even mee.
  5. Dan mogen de paprika en de bleekselderij erbij en laat dit even bakken. Voeg de grof gesneden basilicum , de cayennepeper en zout toe .
  6. Dan mogen de tomaten uit het blikje met het sap erbij ( snij even wat kleiner de tomaten bedoel ik ) en laat dit geheel een 15 minuten op laag vuur stoven.
  7. Kook ondertussen de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet deze af en verdeel deze over 4 voorverwarmde kommen of borden.
  8. Leg er een flinke schep van de saus op en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
  9. Lekker en snel klaar .
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht