Spaghetti met kip, champignons en spekblokjes in een zachte currysaus.

111 30 3 5
Aantal personen:
  • Spaghetti.
  • 4 Kipfiles.
  • 4 Dik gesneden schijven spek
  • 800gr Champignons
  • 2 Ajuin.
  • Boter
  • Melk
  • Bloem.
  • Zout, peper, kipkruiden, currypoeder, kurkuma
  • Citroensap naar smaak
  • Peterselie
  1. Snij de kipfiles is blokjes.
  2. Maak de champignon zuiver en snij ze in stukjes.
  3. Snij het spek in blokjes.
  4. Snipper de ajuin.
  5. Kook de spaghetti.
  6. Kruid de kippenblokjes met de kippenkruiden.
  7. Bank ze aan in de pan.
  8. Voeg de champignon en laat ze mee stoven.
  9. Haal de kippenblokjes en de champignons uit de pan.
  10. Doe de spekblokjes in de pan en laat ze goed bakken.
  11. Bak de ajuin aan in een steelpan en maak een bechamelsaus met de bloem, melk en water.
  12. Kruid de saus met zout, peper, curry, kurkuma en naar smaak citroensap.
  13. Mix de saus.
  14. Leg de spaghetti op het bord.
  15. Leg daarop de kippenblokjes met champignon en de spekblokjes.
  16. Overgiet het geheel met de currysaus.
  17. Werk af met enkele blaadje peterselie.
MeTo1962
Meer inspiratie

PastaHoofdgerechtZomer