Spaghetti met Italiaanse vissaus

4 30 3 5
Aantal personen:
  • 350 gr winterpeen geraspt
  • 2 dikke uien gesnipperd
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 1 blik gepelde tomaten in stukjes
  • 100-150 ml heet water met 1/2 bouillonblokje ( kip/ groente) in opgelost
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 350 gr pasta naar keuze
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gr
  • 2 volle tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • 450 gr kabeljauw( tilapia, pangasius, victoriabaars) in blokjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 handje gesnipperde bladpeterselie
  1. Verwarm de 3 el olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook in enkele minuten goudgeel.
  2. Voeg de geraspte wortel en de champignons toe en fruit 5 minuten . Roer de inhoud van de tomatenpuree erdoor en fruit 1 minuutje mee.
  3. Dan mag de gehele inhoud van het blikje tomatenblokjes erbij en het water, waarin de bouillonblok is opgelost.Breng de saus aan de kook.
  4. Voeg de visblokje voorzichtig toe en schep het geheel even om. Laat dit geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Proef en breng de saus pittig op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden
  6. Inmiddels is de pasta gekookt volgens de beschrijving op de verpakking en uitgelekt in een vergiet .
  7. Werk de pasta met de gesnipperde peterselie door de saus en serveer het gerecht in diepe borden.
  8. Lekker met knapperige ijsbergsla.
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht