Spaghetti met Italiaanse gehakt-groentesaus

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 350 GR SPAGHETTI
  • 2 EL vloeibare margarine
  • 350 GE GEHAKT
  • 500 GR 500 g fijngesneden gemengde groenten (bijv. julienne soepgroenten)500 g fijngesneden gemengde groenten (bijv. julienne soepgroenten)
  • 1 zakje 1 zakje Knorr Mélange voor Spaghetti à l'Italienne
  • 500 GR 1 pak (500 g) gezeefde tomaten
  • 3 EL 3 el fijngesneden verse basilicumblaadjes
  • 75 GR 75 g geraspte (Parmezaanse) kaas
  1. Kook de spaghetti in ruim kokend water volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Afgieten.
  2. Verwarm de vloeibare margarine in een wok of pan en bak hierin het gehakt al omscheppend los in ca. 4 min. Voeg de groenten toe en bak deze ca. 5 min. mee.
  3. Voeg de mix volgens de aanwijzingen op de verpakking toe. Roer de gezeefde tomaten erdoor, breng al roerende aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken.
  4. Schep de spaghetti en de basilicum door de saus.
  5. Verdeel de spaghetti over 4 warme diepe borden en bestrooi met wat geraspte kaas. Bestrooi met wat zwarte peper.
  6. Variaties
  7. Voor een vleesloos gerecht kan het gehakt vervangen worden door vegetarischeballetjes. Bestrooi de spaghetti voor wat extra pit met wat cayennepeper of fijngehakte rode peper.
NelekeP