Spaghetti met gerookte zalm

1 30 3 5
Aantal personen:
  • 450 gram spaghetti
  • 1 el olijfolie
  • 3 dl room
  • 1.5 dl whisky
  • 125 gram gerookte zalm
  • snufje cayennepeper
  • 2 el verse peterselie fijngehakt
  • 85 gram verkruimelde feta (uitlekgewicht)
  • zout/peper
  • takje peterselie
  1. 1:doe de spaghetti in een pan kokend water met zout.
  2. 2:kook de pasta beetgaar, giet hem af en doe hem terug in de pan met olie. Houd hem warm.
  3. 3:Breng in een pannetje de room tegen de kook aan.
  4. 4:breng in een ander pannetje de whisky tegen de kook aan.
  5. 5:haal beide pannen van het vuur en roer de room en de drank door elkaar.
  6. 6:Snijd de zalm in smalle reepjes
  7. 7:doe deze in het roommengsel en voeg cayennepeper en peper toe.
  8. 8:roer de verse peterselie er vlak voor het serveren door
  9. 9:schep de spaghetti in een warme schaal.
  10. 10:schenk de saus erover en roer die met 2 vorken goed door.
  11. 11:schep de pasta op 4 warme borden, strooi de feta erover en garneer met takje peterselie
Jiri