Spaghetti met gehaktsaus

12 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr spaghetti
  • 350 gr gehakt (gemengd kalfs/varkens, rund of kip)
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 1 blik tomaatblokjes
  • 2 dl bouillon (water + blokje)
  • 50 gr gemalen parmezaan
  • olijfolie
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  1. Laat het gehakt rul bakken in een beetje olie.
  2. Doe er de ui, de wortelen en de knofl ook bij. Schep goed om.
  3. Voeg er de tomaatblokjes, de bouillon en de oregano aan toe. Dek af en laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot de
  4. wortelen beetgaar zijn.
  5. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af.
  6. Breng de gehaktsaus op smaak met peper en zout. Vermeng ze meteen met de pasta. Serveer met de kaas in een kommetje apart.
NelekeP