Spaghetti met gedroogde tomaten

3 40 0 5
Aantal personen:
  • 100 gr gedroogde tomaten
  • 400 gr spaghetti of capellini
  • 120 gr rucola
  • 100 gr rode ui
  • Parmezaanschilfers
  • olijfolie extra vergine
  • zout
  1. Doe de gedroogde tomaten in een kom met lauwwarm water en laat ze in ongeveer 30 minuten zacht worden.
  2. Giet ze af, laat uitlekken en snij ze in stukjes.
  3. Kook de pasta beetgaar in kokend gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Pel en snipper de ui, verhit 2 el olijfolie in een ruime pan en bak de ui glazig, voeg de tomatenstukjes toe en laat op smaak komen.
  5. Giet de pasta af en voeg toe aan de ui/tomaten, bak het geheel al roerend op een hoog vuur.
  6. Snij de rucola grof en meng deze met de Parmazaanschilfers onder de pasta.
  7. Rol de pasta op met een vleesvork en leg in warme pastaborden, nappeer met een scheutje olijfolie.
Victor S.