Spaghetti met garnalen in courgette-limoensaus

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 g grijze garnalen
  • 3 courgettes
  • 1 limoen
  • 1 plantje dille (vers
  • 4 eetl. zure room
  • 400 spaghetti
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  1. Voorbereiding
  2. (10 min.)
  3. - Rasp de ongeschilde courgettes.
  4. - Rasp de schil van de limoen en pers hem uit.
  5. Bereiding
  6. (20 min.)
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de geraspte courgettes ± 5 min. gaar.
  8. Voeg de zure room, het limoensap en de zeste toe en kruid met zwarte peper en zout.
  9. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  10. Hak ondertussen de dille fijn. Hou wat opzij voor het garnituur.
  11. Voeg de garnalen en de fijngehakte dille toe aan de courgettesaus en laat even opwarmen.
  12. Meng tot slot de pasta onder de saus.
  13. Afwerking
  14. Werk af met de rest van de dille.
  15. Tip
  16. Nog zure room over?
  17. De rest van de zure room kan u onder een soep of een tomatensaus mengen of in een omelet verwerken.
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischPastaHoofdgerecht