Spaghetti met broccolisaus en zalm

3 0 0 5
Aantal personen:
  • 2 stuks zalmfilet van 150 gram
  • 1/2 avocado
  • 400 gr broccoli in roosjes
  • 1 groente bouillonblok
  • 150 gr spaghetti
  • 1/2 el olijfolie
  • 2 el geroosterde zonnebloempitjes
  • 1 el verse basilicum versnipperd
  • 1 el citroen
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 125 gr kerstomaatjes in vieren gedeeld
  • peper en zout uit de molen
  • 1 scheutje kookroom
  1. Maak een salade van de olie, kerstomaatjes, basilicum , citroen of limoensap en de gesnipperde ui. Breng pittig op smaak met peper uit de molen en wat zout.
  2. Kook de spaghetti volgens de beschrijving op de verpakking. Maak de broccoli schoon en snij de geschilde steel in plakjes en de knop in roosjes. Kook alles gaar in 750 ml water met de bouillonblok.
  3. Giet af, maar vang het kookvocht op om de saus eventueel met wat vocht te verdunnen.
  4. Halveer de avocado en lepel het vruchtvlees uit een helft. Voeg dit in stukjes bij de broccoli ( hou enkele roosjes apart ter garnering) en pureer tot een mooie saus. Verdun het eventueel met wat kookvocht en schenk er een beetje kook room door. Warm nog even goed door.
  5. Bestrooi de zalm met een weinig peper en zout en bak deze gaar in wat boter of olijfolie . Serveer de spaghetti op 2 voorverwarmde borden en verdeel er de saus over. Leg dan de zalm erop en garneer het geheel met de licht geroosterde zonnebloempitjes. Serveer de tomatensalade er in en apart schaaltje bij.
Love to Cook