Spaghetti met broccoli-boursinsaus

8 20 4 5
Aantal personen:
  • 750 gr broccoli
  • 1 doosje Boursin met knoflook en fijne kruiden
  • 8 blaadjes basilicum klein gescheurd
  • 2 bouillonblokjes
  • 150 gr hamblokjes
  • 4 el pijnoompitjes licht geroosterd
  • 450 gr spaghetti
  1. Van dit gerecht raken 2 van onze kleinkinderen helemaal in de wolken. Het is zó klaar en bovendien lekker en gezond. Thuis al een toppertje en op verzoek nu gegeten bij opa en oma. Daar komt ie !!
  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stelen en snij ze in plakjes. Kook de broccoliplakjes 3 minuten in water met een bouillonblokje. Voeg dan de roosjes toe en kook alles in 8 minuten gaar. Kook ook de spaghetti in water met een bouillonblokje gaar volgens de beschrijving op de verpakking
  3. Giet de broccoli af en vang het vocht op. Pureer de groente met de Boursin. Roer er de ham blokjes door en breng op smaak met wat peper . Verdun de saus met wat broccolivocht tot de gewenste dikte.
  4. Serveer de broccolisaus op de spaghetti en strooi er pijnboompitjes en basilicum of peterselie over.
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht