Spaghetti met andijvie, champignons en roomsaus

6 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr spaghetti
  • 1 krop andijvie
  • 1 stuk ajuin fijngesnipperd
  • 250 gr champignons in schijfjes
  • 20 gr boter
  • 50 cl room
  • 1 stuk groentebouillon tablet
  • 1 handvol peterselie fijngesnipperd
  • 1 naar wens geroosterde pijnboompitten
  1. Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwijder verwelkte bladeren + de stronk van de andijvie en hak de bladeren grof.
  3. Kook de andijvie ongeveer 10 min in kokend water. Giet het kookvocht af en laat de andijvie goed uitlekken.
  4. Laat de boter smelten en bak hierin de ajuinsnippers 5 min. Doe de champignons bij de ajuin en bak nog 5 min. Doe de andijvie erbij en overgiet met room. Kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje + peper + peterselie. Laat alles nog 3 min stoven op een zacht vuurtje.
  5. Meng de spaghetti met de groenten en de pijnboompitten. Dien op
Bellekeponne