Spaghetti & meatballs

3 25 0 5
Aantal personen:
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teen knoflook gehakt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 dl olijfolie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 50 gr pijnboompitjes
  • 400 gr gekruid gehakt
  • 350 gr spaghetti
  • 20 stuks verse basilicum blaadjes fijngehakt
  1. Verhit de helft van de olie in een ruime pan en fruit hierin de helft van de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Roer de tomatenblokjes en de helft van de oregano erdoor en breng tegen de kook. Laat samen nog 10 minuten pruttelen.
  2. Meng de andere gesnipperde ui met de pijnboompitten en rest van de oregano.
  3. Draai balletjes van het gehakt .
  4. Wentel de gehaktballetjes door het mengsel en druk goed aan. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 minuten rondom bruin.
  5. Doe ze bij de tomatensaus en roer even door. Laat nog alles even pruttelen.
  6. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Serveer de spaghetti met de saus en gehaktballetjes. Pluk de blaadjes basilicum en strooi erover.
  7. Serveer eventueel met een frisse salade.
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht