spaghetti carbonara

0 20 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr spaghetti
  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 2 dl room
  • 1 knorr bouillonketeltje kip
  • 4 EIEREN
  • Peper en zout
  • 75 gr geraspte parmezaan
  • 2 el grof gehakte peterselie
  1. kook de spaghetti beetgaar in zoutwater. Bak de spekblokjes krokant zonder toevoeging van vetstof. Kook de room op in een klein pannetje en laat er het bouillonketeltje in smelten.
  2. Roer de eieren los met peper en zout. Giet de spaghetti af en doe hem terug in de pan. Voeg onmiddellijk de eieren, room, spekblokjes en 3/4de van de parmezaan toe. Schep alles snel door elkaar zodat de eieren gaan stollen. Verdeel over 4 borden, en bestrooi met de rest van de parmezaan en de peterselie. Je kan op het einde gebakken prei, ajuin of spinazie toevoegen.
NelekeP