Spaghetti Carbonara

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr spaghetti
  • 200 ml sojaroom
  • 100 gr gerookte of gezouten spekjes
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 2 teentjes look
  • 1 sjalot
  • Peper
  • Zout
  • Fijngesnipperde peterselie
  1. Snipper de sjalot fijn.
  2. Kook ondertussen de pasta.
  3. Bak de spekjes krokant.
  4. Voeg de sjalot en de geperste look bij de spekjes.
  5. Meng in een kom de room, eieren, kaas, knoflook, peper en zout.
  6. Klop het mengsel tot een min of meer gladde massa.
  7. Giet de pasta af en doe hem terug in de warme pan.
  8. Meng de spekjes en het eimengsel onder de pasta.
  9. Verwarm de pasta nog een minuutje en serveer.
  10. Werk af met wat versnipperde peterselie of Parmezaanse kaas.
nhuylebroeck