Spaghetti Carbonara

225 15 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 400 g spaghetti
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 200 ml room
  • 1 Bouillonketeltje Knorr Kip
  • 3 eieren
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el grof gehakte peterselie
  1. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Bak ondertussen in een koekenpan, de spekblokjes krokant zonder vetstof toe te voegen.
  3. Breng de room in een pannetje aan de kook. Roer het Bouillonketeltje erdoor en laat het smelten. Kook nog een minuutje.
  4. Breek de eieren in een kom en klop ze los met een vork.
  5. Giet de spaghetti af in een vergiet en doe terug in de pan. Voeg het eimengsel, het (hete) room-bouillonmengsel, de spekjes en 3/4 van de Parmezaanse kaas toe en schep door elkaar. Kruid met peper.
  6. Schik op 4 (warme) borden en werk deze af met de rest van de Parmezaanse kaas en de peterselie.
Knorr
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht