Spaghetti carbonara

1241 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 450 g spaghetti
  • 1 mespunt zout
  • peper
  • 25 g boter
  • 225 g rauwe ham
  • 3 eieren
  • 3 dl room
  • 50 g geraspte parmezaan
  1. Kook de spaghetti. Smelt ondertussen de boter in een grote pan. Snijd de ham en blokjes en doe ze in de pan. Bak de ham ca 5' tot ze lichtbruin van kleur is. Roer de eieren, room, zout en peper door elkaar en giet dit mengsel in de pan. Zet het vuur lager. Roer het geheel ca 2' goed door elkaar, tot het mengsel wat indikt, maar nog niet stolt. Voeg de geraspte kaas toe en verhit het geheel gedurende 1'. Giet de spaghetti af en doe over in een grote, voorverwarmde schaal. Giet de saus erover en meng alles goed dooreen met twee vorken of lepels. Bestrooi de spaghetti tot slot met de fijngehakte peterselie.
Veerle Van Eng