Spaghetti Carbonara Zonder Room

28 20 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr spaghetti
  • 150 gr gerookt spek
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eieren
  • 100 gr gemalen kaas
  • (kruiden) boter of olie
  • peper en zout
  • eventueel wat basilicum en oregano
  • eventueel champions
  1. - Klop de eieren los, samen met de helft van de gemalen kaas.
  2. - Pel het teentje look en plet het met de zijkant van een mes.
  3. - Bak het spek of de Pancetta samen met het geplette teentje look in wat boter of olie.
  4. - Zet een grote pot licht gezouten water op het vuur en voeg de spaghetti toe wanneer het water kookt.
  5. - Kook de spaghetti Al Dente (beetgaar).
  6. - Wanneer de spaghetti kookt, giet je deze af, maar bewaar je het kookwater.
  7. - Meng de spekjes (zonder het geplette lookteentje) en het eimengsel onder de spaghetti en kruid met peper en zout (en ev de basilicum, oregano en gebakken champions).
  8. - Voeg, indien nodig, nog enkele eetlepels van het overgebleven kookwater toe.
  9. - Dien onmiddellijk op met de resterende kaas.
  10. Smakelijk! :)
  11. Het spek of de Pancetta kan ook vervangen worden door ham.
Natje_9999