Spaghetti Bolognese

2 65 0 5
Aantal personen:
  • 1 el olijfolie
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in stukjes
  • 1 stengel bleekselder, in stukjes
  • 50 g pancetta in blokjes
  • 350 g rundsgehakt
  • 1 bokaal tomatensaus, bertolli Siciliana
  • 2 tl oregano
  • 1,25 dl rode wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 350 g spaghetti
  1. Verwarm de olie in een pan. Voeg de ajuin toe en bak 3 minuten.
  2. Voeg de knoflook, de wortel, de bleekselder en de pancetta toe en fruit alles tot de ingrediƫnten bruin beginnen te worden.
  3. Voeg het gehakt toe en bak alles op een hoog vuur tot het vlees bruin is.
  4. Roer de tomatensaus, de oregano en de rode wijn erdoor en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur lager en laat de saus 45 minuten zachtjes koken.
  5. Roer de tomatenpuree erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout.
  6. Kook de spaghetti beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken.
  7. Doe de spaghetti in een schaal en giet de Bolognesesaus erover. Meng alles goed en serveer het gerecht warm.
Angelique1988