Spaghetti bolognese met cashwnoten, lente uitjes en ham

1 45 0 5
Aantal personen:
  • olijfolie
  • 500 gram gemengd gehakt
  • look
  • 140 gram gepelde tomaten in blokjes
  • 3 doosjes tomatenpuree
  • peter & zout
  • pili-pili
  • gedroogde oregano
  • 400 gram spaghetti
  • 100 gram fijngehakte cashewnoten
  • 1 lenteuitje
  • 150 gram gekookte ham
  • parmezaanse kaas
  1. Bak het gehakt gaar (vetstof toevoegen is niet nodig)
  2. Laat eventueel nadien het vet uit het vlees lekken
  3. Snij de look fijn (of pletten)
  4. Verhit de olijfolie in een grote pot en voeg de fijngesneden look toe
  5. Laat even meefruiten (voortdurend roeren!)
  6. Doe er de gepelde tomaten en de tomatenpuree bij
  7. Laat afgedekt 30 minuutjes sudderen en roer regelmatig
  8. Kruid na 30min. met peper, zout, pili-pili en oregano
  9. Voeg het gestoofde gehakt bij de saus en meng goed
  10. Laat nog een kwartiertje verder sudderen
  11. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar
  12. Haal de saus van het vuur en meng er de fijngehakte noten, de gesneden ham en het fijngesneden lente uitje onder
  13. Giet de spaghetti af en meng er 1 eetlepel olijfolie onder
  14. Verdeel over 4 diepe borden
  15. Verdeel de saus over de spaghetti
  16. Werk af met wat parmezaanse kaas
LadyChef007