spaghetti bolognaise

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 uien
  • margarine of boter
  • 600 g gehakt
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 8 eetlepels gepelde tomaten
  • 1/2 liter water
  • peper & zout
  • 1 takje rozemarijn
  • tijm
  • 1 laurierblad
  • oregano
  • marjolein
  • spaghetti
  • parmezaanse kaas
  1. Pel de uien en snipper ze. stoof ze glazig in de margarine of boter.
  2. Doe er het gehakt bij en laat stoven tot het korrelig is.
  3. Voeg de tomatenpuree, de tomaten en het water toe.
  4. Breng op smaak met peper & zout en de kruiden. Laat het vocht opkoken.
  5. Laat de saus een nacht rusten in de koelkast (of minstens 2 uur).
  6. Kook de spaghetti gaar.
  7. Schik de spaghetti in een diep bord en doe er de saus bij. Seveer met parmezaanse kaas.
sig