Spaghetti Bolognaise

27 60 4 5
Aantal personen:
  • 600 g gemengd gehakt
  • 1 bokaal tomatensaus
  • 500 g champignons
  • 4 wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g spaghetti
  • 500 ml gepelde tomaten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • vetstof
  • 100 ml water
  1. Groenten wassen en fijnsnijden
  2. De knoflook aanstoven, ajuin toevoegen en meestoven, wortels toevoegen, eventjes aanstoven onder gesloten deksel op een zacht vuurtje.
  3. Rode en groene paprika toevoegen.
  4. 100 ml water toevoegen.
  5. Gepelde tomaten toevoegen.
  6. Kruiden met peper, zout en paprikapoeder naar smaak.
  7. Laten sudderen op een zacht vuurtje met gesloten deksel.
  8. Bak het gehakt.
  9. Champignons reinigen en aanstoven.
  10. Wanneer de rest van de groenten gaar zijn, het gehakt en de champignons toevoegen.
  11. Saus afwerken met 1 bokaal tomatensaus.
  12. Kook de pasta.
  13. Dien op met gemalen kaas en tabasco naar smaak
  14. Smakelijk !
Katrientje1962