Spaghetti bolognaise met zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas

6 30 5 5
Aantal personen:
  • 200 gram volkorenspaghetti
  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselder
  • 10 groene selderijbladeren (200g)
  • 3 grote rijpe tomaten (300g)
  • 3 zongedroogde tomaten (gekweekt in water)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruidenmengeling
  • 1/2 blokje runderbouillon
  • 4 theelepel Becel pro activ Délice of Light
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  1. Kook de spaghetti volgens de richtlijnen op de verpakking, zonder zout. Laat hem uitlekken.
  2. Schil de ui en hak hem fijn. Snijd de selderij in dunne blokjes en hak de selderijbladeren fijn. Hak zowel de verse als de zongedroogde tomaten in stukjes.
  3. Verhit een braadpan met een hoge rand en antiaanbaklaag en giet de olie erin. Doe het rundvlees in de pan en bak het 5 minuten. Doe de ui en blokjes selderij erbij en sauteer gedurende 3 minuten. Voeg alle tomaten en de gedroogde kruiden toe en breng op smaak met zwarte peper. Verkruimel het bouillonblokje en voeg er 150 ml warm water bij. Breng alles aan de kook, zet het vuur vervolgens weer lager en laat alles nog 15 minuten sudderen. (Voeg meer warm water toe wanneer de saus begint in te koken.)
  4. Vermeng ondertussen de helft van de fijngehakte selderijbladeren, de Becel pro.activ, de Parmezaanse kaas en wat zwarte peper naar smaak.
  5. Neem de bolognaisesaus van het vuur. Roer het Parmezaanmengsel eronder. Dek af met een deksel en laat 1 minuut staan.
  6. Verdeel de spaghetti over 2 borden of kommen, lepel de bolognaisesaus erover uit, strooi de resterende selderijblaadjes erover en dien onmiddellijk op.
Piet Goossens