Spaghetti avocado Carbonara

3 20 0 5
Aantal personen:
  • 150 gr spaghetti
  • 100 gr spekblokjes
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 eetrijpe avocado
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. . Neem alles uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de avocado met de helft van de Parmezaanse kaas in een hoge beker. Giet de pasta af en vang 200 ml van het kookvocht (per 4 personen) op. Schenk bij de avocado. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Meng de avocadopuree en spekjes door de spaghetti. Breng op smaak met peper. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de Parmezaan. Lekker!
  3. Heb je geen staafmixer? Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork en meng met fijngeraspte Parmezaan. Schenk het kookvocht erbij en roer goed met een vork. Het wordt minder egaal, maar is net zo lekker.
Veerle Verbrug