Spaghetti alla rucola

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 6 gedroogde tomaten, zonder olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 Spaans pepertje
  • 120 gr ongekookte spaghetti
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr rucola
  • 60 gr ricotta
  • peper
  • zout
  1. - Giet kokend water over de gedroogde tomaten en laat ze 10 minuten weken.
  2. - Hak de knoflook fijn en snij de verse tomaten in stukjes. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snij in heel dunne reepjes.
  3. - Giet de geweekte tomaten af en snij ze in kleine stukjes.
  4. - Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar.
  5. - Verhit intussen de olie in een pan en fruit de knoflook, de gedroogde en de verse tomaten en de Spaanse peper.
  6. - Was de rucola en snij fijn. Voeg de rucola toe aan de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
  7. - Verdeel de ricotta over de saus, verwarm kort en verdeel ten slotte over de borden. Serveer met de spaghetti.
  8. (Flair)
vaya