Spaghetti alla puttanesca

19 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr spaghetti
  • 4 el olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 klein rood pepertje
  • 6 ansjivisfilets
  • 400 gr gepelde tomaten (blik)
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • 100 gr zwarte olijven, ontpit
  • 1 el kappertjes
  • peper&zout (pezo)
  1. Prak de ansjovisfilets fijn.
  2. Snij de olijven in twee en de kappertjes ook, indien het grote zijn..
  3. Snijd het pepertje doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes.
  4. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en het pepertje, ongeveer 6 minuten, doe er de ansjovis bij en roer goed.
  5. Doe er de tomaten, de oregano, de olijven en de kappertjes erbij en breng alles aan de kook, kruid met pezo.
  6. Kook de pasta in ruim gezouten water al dente zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Giet de pasta af en roer hem door de saus.
Victor S.