spaghetti alla frutti di maré

54 90 4 5
Aantal personen:
  • 2 SJALOTTEN
  • 400GR ZEEVRUCHTEN (mosselen, inktvis, garnalen,etc.)
  • 1 KNOFLOOK
  • 1 GROTE WORTEL
  • 1 STENGEL GROENE SELDER
  • 700GR RIJPE POMODORI
  • 4 ETL OLIJFOLIE
  • 3 ETL BLADPETERSELIE
  • 2 ETL TOMATENPUREE
  • ZOUT EN ZWARTE PEPER NAAR SMAAK
  • VERSE PASTA
  • 2 ETL BASILICUMBLAADJES
  • 50GR VERSE PARMEZAANSE KAAS
  • 200ML WITTE DROGE WIJN
  1. Pel en versnipper de ui en de knoflook. Rasp de wortel en hak ze fijn.
  2. Hak de selder fijn. Snijd de tomaten fijn (liefst zonder vel).
  3. Hak de peterselie fijn.
  4. Verhit de olijfolie in een ruime diepe pan en bak de ui, knoflook, wortel, selder en de peterselie ongeveer 5 min op matig vuur.
  5. voeg de tomatenpuree toe en even laten meebakken bij de groenten.
  6. Voeg de wijn, peper en zout toe en laat de saus met deksel op de pan 1h op matig vuur zachtjes stoven. Roer hierbij de saus af en toe om en voeg op het laatste de zeevruchten toe. Laat de zeevruchten warm worden (ongeveer 5min anders worden ze taai).
  7. Kook de pasta gaar en vermeng ze met de saus.
  8. verdeel de pasta met saus over vier borden en bestrooi met basilicum en parmezaan.
  9. Dit recept geleerd in Italie dus authentiek! Smakelijk!
Valley