spaghetti alla carbonara

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 300 g spaghetti (grote portie)
  • - 1 teentje knoflook
  • - 200 g spekreepjes -
  • 3 eieren
  • - 1 dl room
  • - peper en zout
  1. • Kook de spaghetti in een ruime hoeveelheid gezouten water. Opgelet: spaghetti breken is not done.
  2. • Snij een teentje look doormidden en doe de twee helften samen met de spekreepjes in een grote braadpan. Bak de spekreepjes tot ze goed gaar zijn.
  3. • Maak intussen je eimengsel. Dat doe je door twee dooiers en één volledig ei samen los te kloppen. Zet apart.
  4. • Een paar minuten voor de spaghetti klaar is, voeg je de room toe aan de spekreepjes. Laat even indikken op een laag vuurtje.
  5. • Giet de spaghetti af en doe hem in de braadpan bij de room en de spekjes. Haal wel eerst de lookhelften uit je pan. Meng goed.
  6. • Voeg tot slot het eimengsel toe en laat het lichtjes stollen. Bestrooi met een beetje peper en... pasta pronta!
NelekeP