Spaghetti al ragu

3 60 0 5
Aantal personen:
  • 350 g spaghetti
  • 100 g gemalen Parmezaan
  • 1 klontje boter
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 kleine gedroogde rode pepertjes
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 takjes groene selder
  • 500g gemengd gehakt
  • 4 dl goede rode wijn
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1 tl gemalen muskaatnoot
  • 3 blaadjes laurier
  • peper en zout
  1. Giet de olijfolie in een pot. Laat de geplette knoflooktenen en het pepertje gedurende een minuut zacht bakken in de olie. Schep look en pepertjes uit de olie.
  2. Voeg de ui, wortel en selder toe die in kleine bosjes werden gesneden. Laat 10 minuten zacht stoven.
  3. Doe het vlees bij de groenten en laat op stevig vuur aankorsten terwijl je het vlees verkruimelt met een spatel.
  4. Giet de rode wijn bij het vlees en voeg ook de tomatenpulp, de muskaatnoot en de laurier toe. Laat een half uur zacht koken zonder deksel.
  5. Kook de spaghetti klaar volgens de regels van de kunst: zonder deksel op de pot in goed gezouten kokend water. Laat koken tot beetgaar , al dente is. Gebruik de kooktijd op het pakje als richtlijn.
  6. Schep wat kokende saus in een kom. Voeg de uitgelekte spaghetti en een klontje boter toe. Meng
  7. Verdeel de spaghetti over de borden. Leg op elk bord nog een bergje saus.
  8. Versier eventueel met een laurierblad en serveer.
stey