Spaanse paprikasoep met knoflookcroutons

14 35 4 5
Aantal personen:
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sneden wit brood
  • 4 sjalotjes
  • 2 rode paprika
  • 3 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 1½ l kippenbouillon (blokjes)
  • 1 blikje maïs
  • 75 g rauwe ham
  • 100 g chorizo
  • 3 el fijngesneden peterselie
  • 50 g geraspte (Spaanse) schapenkaas
  • peper en zout
  1. Pel het teentje knoflook en maak de sjalotten schoon. Pers de knoflook en snij de sjalotten fijn. Snij de plakken witbrood in blokjes.
  2. Schil de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Pel de tomaten en snijd in stukjes. Laat het blikje maïs uitlekken. Snij de rauwe ham in reepjes en de chorizo in plakjes.
  3. Verhit 2 eetlepels olie met de knoflook en bak het brood hierin in krokant.
  4. Schep het brood uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.
  5. Verhit 2 eetlepels olie en bak sjalot, paprika en tomaat hierin ongeveer 5 minuten.
  6. Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en laat het 15 - 20 minuten zachtjes koken.
  7. Pureer het mengsel en zeef het eventueel. Breng de soep opnieuw aan de kook en roer de maïs, ham, chorizo, zout en peper erdoor.
  8. Strooi er voor het serveren de croutons en peterselie over. Serveer de kaas erbij.
  9. Eet smakelijk.
Roland2303
Meer inspiratie

SoepVoorgerechtHerfst