Spaanse omelet met aardappelen, ui en chorizo

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 700 gr aardappelen
  • 2 middelgrote uien
  • 8 eieren
  • 50 gr pittige chorizo in dunne plakjes
  • 4 el olijfolie
  • Zwarte Peper & Zout
  1. schil de aardappelen, spoel en droog ze en snijd ze in dunne schijfjes
  2. Verhit 3 el olijfolie in een grote diepe koekepan.
  3. Bak er de schijfjes aardappel in en bestrooi ze lichtjes met zout<
  4. Hak de uien en voeg ze toe aan de aardappelen
  5. Laat ze nog 15 minuten zacht bakken.
  6. Haal de aardappelen met een schuimspaan uit de pan zodra ze gaar zijn.
  7. Laat ze uitlekken.
  8. Klop de eieren los. Kruid met peper en zout en voeg de aardappelen , de gebakken ui en de in 4 gesneden plakjes chorizo toe.
  9. Meng voorzichtig.
  10. Verhit 1 el olijfolie in de pan.
  11. Schep het mengsel in de pan , laat even aanzetten en laat op een middelmatig vuur verder bakken tot de omelet alleen aan de bovenkant nog lichtjes vloeibaar is.
  12. laat hem op een groot bord glijden en draai om in de pan
  13. Laat nog 5 min opeen zacht vuurtje staan
Mieke 100
Meer inspiratie

BelgischEiHoofdgerechtLente