Spaanse mosselpakketjes uit de oven als gezellig voorgerecht.

13 20 2 5
Aantal personen:
  • 2 kg mosselen
  • 100 gr spekreepjes
  • 2 teen knoflook gehakt
  • 2 dl gezeefde tomaten
  • 1 tl pikant paprikapoeder
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 4 takjes peterselie gehakt
  1. Dit is een leuke en makkelijke manier om mosselen te bereiden. De Spaanse saus maakt het gerechtje helemaal af.
  2. Extra nodig: 4 stukken bakpapier van ca. 30 X 50 cm en een nietmachine.
  3. Verwarm de oven voor op 225ÂșC.
  4. Maak de mosselen schoon en verwijder kapotte exemplaren.
  5. Bak in een koekenpan de spekreepjes samen met de knoflook 3-4 minuten.
  6. Haal de pan van het vuur en roer er de gezeefde tomaten en paprikapoeder door.
  7. Verdeel de mosselen en de repen paprika over de stukken bakpapier.
  8. Schep er de tomaten-speksaus op en strooi er de peterselie over.
  9. Vouw het bakpapier over de mosselen heen goed dicht en niet de naden vast.
  10. Leg de pakketjes in de oven en laat de mosselen in 15-18 minuten garen.
  11. Maak de pakketjes aan tafel open. (Eet mosselen die niet zijn opengegaan niet op!)
  12. Serveer met wat stokbrood om de heerlijke saus op te deppen.
Love to Cook