Spaans-Moorse amandelcitroentaart

113 110 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 200 g bloem
  • 1 snuifje zout
  • 175 g Solo
  • 1 eierdooier
  • 1 verse rozemarijn (takje)
  • 215 g suiker
  • Bloemsuiker
  • 4 citroenen
  • 4 eieren
  • 100 g amandelpoeder
  1. Maak een kuiltje in de bloem op een werkblad.
  2. Doe er 15g suiker in, de gehakte rozemarijn, het zout en 100g Solo in kleine blokjes. Bewerk met de vingers om de Solo goed te mengen. Bevochtig met een beetje water.
  3. Kneed het deeg en laat het dan minstens een uur rusten.
  4. Rol het deeg uit en leg het in een met Solo ingesmeerde taartvorm van 25 cm diameter.
  5. Beprik het deeg met een vork en bedek het met droge bonen.
  6. Bak 15 minuten in een oven van 180°.
  7. Haal uit de oven en verwijder de bonen.
  8. Verdun de eierdooier met wat water en bestrijk er de rand van de taart mee met behulp van een borsteltje.
  9. Rasp de schil van 2 citroenen en pers ze.
  10. Smelt de Solo. Meng in de volgende volgorde: rest van de suiker,schilletjes, citroensap, gesmolten Solo, eieren en amandelpoeder.
  11. Giet het mengsel over het gare deeg.
  12. Strijk het oppervlak mooi glad.
  13. Zet 20 minuten in de warme oven. Laat daarna afkoelen.
  14. Schil de 2 citroenen tot op het vruchtvlees en snij ze in plakjes.
  15. Schik ze op de taart en werk af met bloemsuiker.
Solo