Souvlaki met rijst en komkommersalade

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr hamlappen in blokjes
  • 4 el olijfolie
  • 3 el undefined
  • citroensap undefined
  • 3 teen knoflook geperst
  • 2 tl oregano
  • 300 gr rijst
  • 2 komkommers
  • 5 el slasaus ( of eigen dressing)
  1. Voor lekker sappig en mals vlees, laat je het enkele uren marineren. Geen tijd daarvoor? Laat het dan minimaal 10 minuten marineren.
  2. .Schep de blokjes hamlap om met de helft van de olijfolie, het citroensap, 2 tenen geperste knoflook, 1 tl oregano en zout en peper naar smaak.
  3. Marineer het vlees 10 min. afgedekt in de koelkast; enkele uren marineren maakt het vlees extra mals en sappig.
  4. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen.
  5. Schaaf de komkommer in plakjes. Meng de slasaus met 1 tl oregano en laatste teen knoflook. Schep de komkommer en zout en peper naar smaak erdoor.
  6. Rijg het vlees aan de spiesjes. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de souvlaki in 5 min. bruin en gaar.
  7. Leg de souvlaki op 4 borden. Serveer met de komkommersalade en de witte rijst.
  8. Tip: Neem voor lamssouvlaki blokjes lamsfilet. Ook kipfilet is geschikt voor souvlaki.
  9. Bron Vriendin .nl
Love to Cook