Souvlaki (griekse sate)

144 30 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr lamsfilet
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 el Solo
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el oregano
  • 1 kl lookpoeder
  1. Maak van de Solo, paprikapoeder, oregano en lookpoeder een marinade.
  2. Snij de lamsfilet in blokjes van 2 x 2 cm en meng de blokjes goed met de marinade.
  3. Minimaal 2 uur laten marineren, liefst langer.
  4. Week de satéprikkers minimaal een uur.
  5. Snij de paprika, courgette en ui in blokjes van 2 x 2 cm Rijg om en om vlees en groente aan de satéprikkers.
  6. Bak de Souvlaki 12 minuten op een hete barbecue of onder de gril.
hildeke3105