Soufflé van verse kaas en pompoen

108 50 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 200 g suiker
  • 3 eetlepels suiker
  • 40 g Solo
  • Solo om de vormen in te smeren
  • 2 dl melk
  • 40 g bloem
  • 400 g pompoen
  • 2 kaneelstokjes
  • 100 g verse kaas
  • 3 eieren
  • 75 g noten
  • muntblaadjes
  1. Laat het pompoenvlees met de kaneelstokjes en de suiker in een pan met dikke bodem en 1 glas water afgedekt op zeer zacht vuur garen.
  2. Verwijder de kaneelstokjes, mix glad.
  3. Voeg dan de Solo, de melk, de bloem en de kaas toe.
  4. Splits de eierdooiers van de eiwitten en voeg de dooiers aan de bereiding toe.
  5. Klop de eiwitten zeer stevig op met 3 lepels suiker en spatel ze voorzichtig door de bereiding.
  6. Smeer de vormpjes in met Solo en verdeel er het deeg in.
  7. Schuif ze 20 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
  8. Maal de noten zeer fijn.
  9. Bestrooi de soufflés met de noten en versier met de muntblaadjes.
Solo