Soto Ajam

3 20 0 5
Aantal personen:
  • 300 gram Kipfilet, in stukken gesneden
  • 1 grote gesneden Ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel trassie
  • 4 eetlepels Olie
  • 1/2 tablet kippenbouillon
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel djahe
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 schijven laoaswortel
  • 2 dun gesneden rode lombok
  • 300 cc water
  • stuk santen
  • handje so-oen
  • 1 theelepel zoete ketjap
  1. Goreng de kipfilet, ui, knoflook, trassie in de olie tot deze zacht zijn. Voeg de bouillon, ketoembar, djahe, koenjit, laoswortel en de lombok toe en goreng deze mee. Water toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Pan van het vuur nemen en de so-oen, santen en ketjap toevoegen.
  2. Bij de Soto Ajam worden de volgende bijgerechten geserveerd:
  3. Plakken hardgekookt ei, vers gesneden selderij, gebakken uitjes, sambal badjak, plakken koude aardappel, rauwe tauge en vers gebakken kroepoek
datahaag