SOS Piet - Patisseriehoorntjes

1 120 0 5
Aantal personen:
  • bladerdeeg
  • grove suiker
  • eigeel opgeklopt met water
  1. haal het bladerdeeg uit de koelkast en versnij in lange repen van 2 à 3 cm
  2. - neem een hoorntjesvorm en draai het deeg er losjes rond, beginnend van het puntje
  3. - laat 2 à 3 cm van de bovenkant vrij
  4. - smeer het opgeklopt eigeel over het deeg
  5. - bestrooi met grove suiker
  6. - leg de hoorntjes op een bakplaat met bakpapier
  7. - zet dit in een VVW hete lucht oven van 180°C, gedurende 15 à 20 min
  8. - haal ze uit de oven en laat ze afkoelen
  9. - haal ze van de vorm en vul met banketbakkersroom (crème patissière)
  10. Puntjes:
  11. Smeer het bladerdeeg niet op voorhand in
  12. Rol het deeg losjes rond de vorm
  13. Bak op een lagere temperatuur
stey