SOS Piet - Kalfsniertjes in sherrysaus

1 50 0 5
Aantal personen:
  • 2 kalfsnieren
  • 1 el boter
  • peper
  • zout
  • 4 el sherry
  • 1.5 dl water
  • 1 el PH rundsbouillon
  • look versnipperd
  • ajuin versnipperd
  • pijpajuin in schijfjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tomaten ontveld en ontpit
  • 1 dl room
  • gehakte peterselie
  1. - haal de niertjes met de handen uit z’n vet
  2. - snij het overtollige vet eruit met een mes
  3. - snij de niertjes in gelijke stukken
  4. - zet een kleefpan op een hoog vuur en smelt de boter
  5. - kruid de niertjes met peper & zout
  6. - leg ze in de schuimende boter en bak ze 2 à 3 minuten aan elke kant
  7. - blus de niertjes met water en sherry
  8. - voeg de bouillon, de ajuin, de look en de tomatenpuree toe en roer goed door
  9. - laat alles even doorkoken
  10. - voeg de room toe en roer door
  11. - snij de tomaten in kleine blokjes en doe ze mee in de pan
  12. - voeg de pijpajuintjes toe
  13. - roer alles goed door, versier met peterselie en serveer
  14. Puntjes
  15. Snij de niertjes in gelijke stukken
  16. Bak ze in een kleefpan
  17. Gebruik boter ipv olijfolie
  18. Gebruik minder sherry
stey