SOS Piet - Champignonkroketten

2 120 0 5
Aantal personen:
  • 50 g spekblokjes
  • 50 g champignons
  • 500 g puree
  • vetstof
  • paneermeel
  • 1 ei
  • scheutje water
  • beetje bloem
  1. - Gebruik puree van echte aardappelen.
  2. - Snijd champignons en spekblokjes in gelijkmatige stukken en bak ze aan in een beetje vetstof.
  3. - Voeg de champignons en spekjes bij de puree.
  4. - Laat de puree afkoelen.
  5. - Draai balletjes en paneer de kroketjes: eerst in bloem wentelen, afdeppen , in eigeel met een beetje water dompelen en omhullen met paneermeel.
  6. - Laat ongeveer een uur in de koelkast rusten.
  7. - Frituren in olie op 180 graden gedurende 5 minuten.Puntjes:
  8. Echte puree gebruiken
  9. Verse, mooi versneden champignons
  10. Bloem alvorens te paneren
stey