SOS Piet - Aardappelbeignets met ricotta

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 250 g bloemige aardappelen
  • 1 eierdooier
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 250 g vaste ricotta
  • of
  • 150 g zachte ricotta
  • PH lookkruiden
  • - Beslag -
  • 80 g bloem
  • 80 g bier
  • 2 eierdooier
  • 2 eiwitten opgeklopt
  1. ° kook de aardappelen en giet ze af
  2. ° kruid met peper, zout, nootmuskaat en lookkruiden
  3. ° plet de aardappelen met een stamper
  4. ° voeg de eierdooier en de ricotta toe en roer door
  5. ° laat de puree goed afkoelen
  6. ° doe de bloem samen met het bier in een kom
  7. ° voeg de eierdooiers toe en roer goed door met een garde
  8. ° klop de eiwitten stijf
  9. ° spatel de eiwitten door de rest van het beslag
  10. ° schep met 2 soeplepels een vorm puree uit de pot en draai dit door het beslag
  11. ° bak in een friteuse van 180°C, gedurende 3 à 4 min
  12. Tips
  13. PUNTJES
  14. Laat de puree eerst goed afkoelen
  15. Maak geen soezendeeg, maar beignetdeeg
  16. Frituren op 180°C
  17. SERVEERTIP
  18. Serveer met een slaatje
stey