SOS Piet - Aalsterse vlaai

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 350 g speculaas
  • 350 g peperkoek
  • 50 g kandijsuiker
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 2 el maïszetmeel
  • kandijsiroop
  • 1 l melk (1 scneutje over houden voor maïszetmeel)
  1. verbrokkel de speculaas en peperkoek in een kom - voeg de suiker en de melk toe - laat dit even weken en roer dan goed door met een garde - zet een kookpot op een middelmatig vuur en giet alles erin - roer heel goed door tot er een binding ontstaat - doe het ei en eigeel in een schaal en voeg een scheut melk en het maiszetmeel toe - giet dit mee in de kookpot en roer goed door - giet dit mengsel in een bakvorm - versier de bovenkant met streepjes kandijsiroop - zet dit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 à 45 min
  2. Tips
  3. Gebruik meer speculaas en peperkoek Gebruik minder suiker Mix absoluut niet
stey